top of page

Sporters

 

Steeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten maar bij vrijwel alle andere sporten komt iedere verplaatsing vanuit de voeten. Door pijn in uw voeten kunt u anders gaan lopen waardoor de kans op blessures toeneemt. Het is daarom van belang dat uw voeten in goede conditie zijn.

 

Sportschoenen

Zorg dat u goed passende sportschoenen hebt. De gevolgen van slecht passende sportschoenen zijn: ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels, kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren (zie hieronder) of blaren. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifiek eisen.

 

Voorkom blaren

Bij een nieuw seizoen zijn uw voeten enige tijd niet aan druk of wrijving gewent hierdoor treden snel blaren op. Om dit tegen te gaan kan je beschermende maatregelen nemen. Plak de gevoelige delen van de huid af met bijvoorbeeld opsite. Dit is een second skin, is doorzichtig en valt dus ook niet op. Om de blaren te voorkomen moeten de sportschoenen goed aansluiten.

 

Advies

De pedicure kan uw voeten in goede conditie houden, mogelijke problemen voorkomen en adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen.

U kunt voor de verzorging van gezonde of problematische nagels bij mij terecht. Hierbij kunt u o.a. denken aan het verwijderen van overtollig eelt, likdoorns en ingegroeide nagels. Voor meer voetklachten                .

 

Meest gestelde vraag

Zweetvoeten (hyperhidrosis) 

Hyperhidrosis betekent overmatig transpireren. Hierbij produceren mensen veel meer zweet dan nodig is om hun temperatuur te regelen. Bepaalde micro-organismen tasten hierdoor de hoornlaag aan.

Advies

  • Goed ventilerende schoenen

  • Voeten goed schoon en droog houden

  • Wassen met koud water (niet met zeep) wel neutrale zeep!

  • Elke dag schone sokken

  • Schoenen wisselend dragen

bottom of page